Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstowy deser galaretkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
bita śmietana
płatki migdałowe
maliny świeże kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warstowy deser galaretkowy

Kroki postępowania

1
Połowę galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 250 ml wody, rozlewamy do pucharków i zostawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki, gdy stężeje rozpuszczamy połowę galaretki agrestowej i po wystudzeniu wylewamy na truskawkową. To samo powtarzamy jeszcze 2 razy z drugimi częściami galaretek.
Krok 1 - Warstowy deser galaretkowy foto
2
Gdy całość jest gotowa na suchą patelnię wrzucamy płatki migdałowe i ciągle mieszamy aż sie uprażą.
Krok 2 - Warstowy deser galaretkowy foto
3
Płatki studzimy i wykładamy na galaretki. Całość przykrywamy bitą śmietaną i dekorujemy malinami.
Krok 3 - Warstowy deser galaretkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.12.2013 00:17
smaczny deserek
halina17 01.09.2012 00:33
Smaczny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak