Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warianka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas z kapusty 1 l
mąka 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
słonina 50 g
ziemniaki młode 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Warianka

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy na suchej patelni.

Sok z kapusty zagotowujemy.

Mąkę rozprowadzamy z wodą (około 500 ml), dodajemy do soku. Podgrzewamy i dodajemy liść, kminek oraz czosnek. Całość gotujemy ok. 20 min.

Zupę podajemy ze skwarkami i ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak