Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy 3bit na krakersach
2. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować powoli, ciągle mieszając wlewamy budyń. Gotujemy ciągle mieszając (najlepiej trzepaczką), aż powstanie gęsta masa. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
3. Puszkę z masą kajmakową wkładamy do wrzącej wody na około 10 min (masa będzie się lepiej rozprowadzała). Śmietankę lekko ubijamy, wsypujemy cukier wanilinowy i śmietan fix i ubijamy na puch.
4. Blaszkę (24x36 cm) wykładamy warstwą krakersów. Rozprowadzamy po nich masę kajmakową. Następnie układamy kolejne krakersy i rozprowadzamy po nich budyń. Znów układamy krakersy, na nie bitą śmietanę. Przykrywamy krakersami.
5. Połamaną czekoladę rozpuszczamy w rondelku z 3 łyżkami mleka ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Polewamy nią wierzch herbatników. Wierzch jeśli chcemy posypujemy posypką czekoladową. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.