Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 25 dag
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 op
Krem:
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
masło 1 kostka
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 2 opakowania
mleko 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowiec

Margaryną ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku, miksujemy. Wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i na koniec ubijamy pianę z białek i mieszamy z ciastem. Masę wylewamy do dużej blachy i pieczemy 40 min w temp. 170 stopni. Po upieczeniu dzielimy ciasto na dwie części. Gotujemy mleko osłodzone cukrem, z reszty mleka rozrabiamy budyń i wlewamy, aż będzie gęste. Masło ucieramy i porcjami dodajemy zimny budyń. Na część ciasta wykładamy częśc masy i układamy na niej biszkopty. i zakrywamy masą budyniową:)i warstwą ciasta. Na wierzch można polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.02.2014 18:00
super ciacho
monisia1977 15.10.2013 08:19
super ciacho
Adamorek 14.10.2013 23:43
pyszniutkie to ciasto
kokoszka
kokoszka 14.10.2013 21:29
chyba pyszne
Małgorzata9 14.10.2013 20:44
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak