Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WANILIOWE RENIFERKI

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 g
cukier puder 200 g
masło zimne 180 g
żółtko jajek 1 sztuk
ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki
sól szczypta
cukierki m&m do ozdoby
czekolada mleczna 50 g
czekolada biała 10 g
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: WANILIOWE RENIFERKI

Kroki postępowania

1
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto .
Utworzyć kulę i zawinąć w folię. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Po schłodzeniu rozwałkować na grubość 3-4mm i wycinać kółeczka (można różnej wielkości)
Piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut, do lekkiego zezłocenia
Krok 1 - WANILIOWE RENIFERKI foto
2
Po wystudzeniu ciasteczek za pomocą białej rozpuszczonej czekolady przyklejamy czerwone noski
Krok 2 - WANILIOWE RENIFERKI foto
3
Z mlecznej czekolady robimy oczka i poroże. Ja robiłam to za pomocą patyczka
Krok 3 - WANILIOWE RENIFERKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.09.2015 12:47
i te czerwone noski
kupiska 21.01.2014 15:16
oj zjadlabym takie ladne ciasteczka
as28 20.01.2014 19:14
fajne ciasteczka
Rafał10 20.01.2014 19:06
ale superowe!
Stenka 20.01.2014 17:47
fajne, śmieszne
Papryczka 20.01.2014 16:51
śliczne reniferki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak