Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe cappuccino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso filiżanka
śmietana kremówk
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe cappuccino

Kroki postępowania

1
2 łyżeczki dobrej gatunkowo, rozpuszczalnej kawy zalać gorącą, przegotowaną wodą. Lać delikatnym strumieniem.
Krok 1 - Waniliowe cappuccino foto
2
Garnuszek przepłukać zimną wodą i wlać śmietanę 30% (na oko- pół kubka- jeśli przygotowujemy 2 kawy). Podgrzewać na małym ogniu. W trakcie gotowania wsypać łyżkę/dwie cukru z prawdziwą wanilią. Zdjąć z ognia i ubić pianę z kremówki za pomocą np. ręcznego spieniacza do mleka (ew. blendera).
Krok 2 - Waniliowe cappuccino foto
3
Spienione mleko delikatnie przełożyć do espresso i posypać piankę kakao.
Krok 3 - Waniliowe cappuccino foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.02.2013 08:21
dobre capuccino z rana jak smietana :) idę sobie zrobic cos takiego :)
pajbek 05.02.2013 08:16
Pyszne to widać :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak