Śniadanie: Czekoladowy śniadaniowy mus

Śniadanie: Czekoladowy śniadaniowy mus

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta dla aktywnych | Dzień 3 | Śniadanie

Przepis na czekoladowy śniadaniowy mus. Kakao jest źródłem silnych przeciwutleniaczy. Wspiera organizm w walce z wolnymi rodnikami, opóźniając procesy starzenia się komórek. Stanowi dobre źródło magnezu, składnika mineralnego ważnego w diecie osób aktywnych, które bierze udział w skurczach tkanki mięśniowej.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko migdałowe

    63 ml (ok. 1/3 szklanki)
  • banan

    165 g (ok. 1 i 1/2 szt.)
  • masło orzechowe

    11 g (1 łyżeczka)
  • kakao

    2 g (1 łyżeczka)
  • maliny świeże

    110 g (1 szklanka)
  • gorzka czekolada

    10 g
  • płatki owsiane górskie

    20 g (2 łyżki)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śniadanie: Czekoladowy śniadaniowy mus

1. Do kielicha blendera wrzuć banana, masło orzechowe, kakao i mleko, a następnie zblenduj na gładki krem.

2. Gotowe danie przełóż do miseczki, posyp płatkami, tartą czekoladą i owocami.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

Doradca Smaku
* Pamiętaj o myciu owoców, również tych, które obierasz ze skórki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat