Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe babeczki z kremem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
masło 100 g
śmietana kremówka 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
miękkie masło 1 szklanka
cukier puder 2,5 szklanka
barwnik spożywczy 3 różowy
wanilia 1 (świeża)

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe babeczki z kremem

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180°C.
Wymieszać razem mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Następnie dodać masło, wanilię, jajko i śmietankę. Wymieszać dokładnie.
Formę na muffiny uzupełnić papliotkami i wypełniać ciastem do 3/4 wysokości.
Piec 15-20 min.
Po wyciągnięciu z piekarnika schłodzić. W tym czasie przygotować krem:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę. Dodać kropelkę barwnika i szczyptę wanilii. Zmiksować.
Gotowym kremem dekorować wystudzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 21.01.2013 11:48
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak