Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe babeczki bałwanki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
margaryna 150 g
drobny cukier 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3 szt
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe babeczki bałwanki

Masło miksujemy z cukrem i ziarenkami z wanilii.

Dodajemy jajka cały czas miksując.

Następnie dodajemy przesianą mąke z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

Masę przekładamy do foremek na babczeki i pieczemy około 25 miunut w 180 stopniach.

Ja babeczki upiekłam w foremkach w kształcie bałwanków i ozdobiłam je groszkami czekoladowymi, kuleczkami gocce, cukrowymi ozdobami i jadalnymi pisakami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.05.2017 09:39
Bardzo fajna propozycja :)
Katarzyna34 08.01.2013 18:37
pomysłowe
babajaga1969 08.01.2013 17:03
urocze - i jak tu je zjeść :))
Alex_M 08.01.2013 14:39
śliczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak