Przepis i sposób przygotowania na: walentynkowy sernik
Twaróg zmiksować z mlekiem i wanilią. Jeśli nie macie ekstaktu z wanili możecie go zastapić kilkoma kroplami aromatu waniliowego. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody.Dodać do niej kilka łyżek masy serowe i wymieszać by nie było grudek. Całość przelać do masy serowej i zmiksować.
Formę serce(ale może też być okrągła) o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać masę serową i odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody.Ostudzić.
Na zastygniętą masę wyłożyć dowolne owoce(mogą być mrożone). Zalać tężejącą już galaretką. Schłodzić do momentu zastygnięcia galaretki.
Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Sernik udekorować śmietaną.
Smacznego!