Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe serce z malinową pianką.
Tortownicę (średnica 28cm) wyłożyć papierem i wypełnić ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min. w temperaturze 175*C.
Jedną galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej przegotowanej wodzie i pozostawić do lekkiego stężenia.
Na biszkopt zakładamy obręcz do tortów
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Do gęsty jogurtu dodaj śmietanę, tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać, dodać maliny.
Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić na 30 min. do lodówki.
Galaretkę malinową rozpuścić w 400ml gorącej przegotowanej wodzie i pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na cieście i ponownie wstawić do lodówki. Z tak przygotowanego ciasta wykrawamy serce. (Ja mam taką specjalną metalową formę)
Serce dekorujemy dowolnie, ja wykorzystam stokrotki z wafla, serduszka zrobiłam z kokosu, mięta i cukrowe gwiazdki.
Smacznego.