Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe ptasie mleczko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 3
serek homogenizowany 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe ptasie mleczko

40 g galaretki rozpuszczamy w 200 ml wody i wylewamy ją do płaskiego naczynia. Czekamy aż stężeje. W między czasie 2 galaretki rozpuszczamy w 500ml wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy serek homogenizowany i miksujemy na najwyższych obrotach miksera na gładką masą. Powstałą masę wlewamy do naczynia z galaretką i odstawiamy do stężenia. Gdy całość stężeje formą wycinamy serduszka. Życzę smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.02.2013 18:34
pyszne serduszka
czekoladka_m 12.02.2013 18:11
Pięknie podane:)
Katarzyna34 12.02.2013 18:08
pomysłowe
Mati13 12.02.2013 18:01
smaczna propozycja
mufinka79 12.02.2013 17:53
Super, też będę robiła :)
Marta1986 12.02.2013 17:49
super
Wiesława1 12.02.2013 17:46
super
Magda24 12.02.2013 17:32
pięknie wyglada
Anna133 12.02.2013 17:27
jakie proste :)
Agata B 12.02.2013 17:18
uwielbiam taki deserek :))) a ten wygląda pięknie :)
Konczi 12.02.2013 17:10
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak