Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk
1 puszka
pomidor
1 szt
bazylia
6 listków
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
sałata
6 listków
kiełki rzodkiewki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
1/2 fioletowa
wafle ryżowe
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

Pomidora myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Dodajemy posiekaną cebulę oraz bazylię. Całość mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem.
Na waflach układamy kolejno: listek sałaty, porcję tuńczyka, salsę. Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.10.2013 21:05
Smacznie zdrowo i kolorowo
smakowita 13.08.2012 21:50
z chęcią bym schrupała
emylka86 29.02.2012 19:34
jaki tuńczyk najlepszy?
ewaa 12.02.2012 14:53
pyszne i zdrowe
aleksa123 29.01.2012 18:42
rewelacyjnie wygl?da
Wiesława1 16.01.2012 07:07
super
halinka1011 25.04.2011 21:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak