Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą kajmakową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
masa kajmakowa 1 puszka
masło roślinne 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą kajmakową

Kroki postępowania

1
Masło zmiksować z gotową masą kajmakową (gotowaną)
Krok 1 - Wafle z masą kajmakową foto
2
Posmarować każdy wafel masą i przyłożyć następnym
Krok 2 - Wafle z masą kajmakową foto
3
Po wykorzystaniu wszystkich wafli i masy pokroić najpierw w paski
Krok 3 - Wafle z masą kajmakową foto
4
Następnie każdy pasek pokroić w romby lub prostokąty
Krok 4 - Wafle z masą kajmakową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 23.04.2015 18:13
bardzo lubię wafle własnej roboty
matesko 08.04.2015 14:22
najlepsze własne wafelki
misia53 01.04.2015 22:18
u mnie w domu znikają w moment
mirosława4 01.04.2015 21:48
zjadłabym pamiętam takie wafle z dzieciństwa robiła je mama
Janina 01.04.2015 19:59
Moje ulubione wafle;)
Ania67 01.04.2015 17:29
smaki dzieciństwa
Małgorzata Pin 01.04.2015 16:20
Podobne robię i są wafle pyszne.
norweska20 01.04.2015 15:41
masę kajmakową bardzo lubimy ...więc wafelki również

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak