Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
SPÓD
-
herbatniki
100 g -
masło
50 g
SERNIK
-
twaróg zmielony
1 kg -
cukier
1/2 szkl -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
jajko
4 szt -
masa kajmakowa
200 g -
masło orzechowe
3 łyżki -
orzeszki ziemne
solone 100 g -
czekolada gorzka
100 g
POLEWA
-
czekolada gorzka
100 g -
śmietana kremowa 30%
200 g -
orzeszki ziemne (do posypania)
50 g
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Do III części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.

Komentarze (44)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (34)