Przepis i sposób przygotowania na: Sernik typu snickers
Czy sernik typu snickers będzie smaczniejszy niż znany batonik? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się sam!
Kroki postępowania


Do jednej części dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie połączyć. Wylać na spód z herbatników i wyrównać.

Do drugiej części masy serowej dodać masę kajmakową, rozmieszać.

Orzeszki posiekać i uprażyć. Wsypać do sera z kajmakiem. Wyłożyć na warstwę czekoladową.
Do trzeciej części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.

Śmietankę zagotować i dodać do niej połamaną czekoladę. Zdjąć z palnika i rozpuścić. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać.
Smacznego :)
