Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • wafle tortowe

    4 sztuki

Masa

  • masa krówkowa

    1 puszka
  • masło lub margaryna

    100 gram

Ponadto

  • herbatniki

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować masę.
Masę krówkową z masłem/margaryną należy bardzo dokładnie zmiksować na gładki i jednolity krem.
Wafle posmarować masą, ułożyć na niej warstwę herbatników, posmarować masą, położyć wafel, masa, wafel i tak do wyczerpania się składników.
Na końcu powinien znajdować się suchy wafel.
Całość obwinąć folią aluminiową lub spożywczą i włożyć do lodówki - obciążając jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 09.11.2017 23:23
Pyszna słodkość.
SzczyptaChili 06.11.2017 13:00
Prezentują się smakowicie :)
bietka 06.11.2017 10:14
Pyszne wafle :)
Konczi 05.11.2017 19:39
bardzo lubię :0 Pysznie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat