Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka ok. 20-30 dag
cebula
majeranek
grzyby suszone 10 dag
mąka 35 dag
żółtko jajek 2
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem i grzybami

Farsz: Grzyby namoczyć poprzedniego wieczora. Rano ugotować w wodzie, w której się moczyły. Odcedzić i drobno posiekać. Podsmażyć z pokrojoną cebulką. Oprószyć przyprawą typu Kucharek. Mięso ugotować i zmielić razem z łyżką majeranku i grzybami. Zagęścić bułką tartą i doprawić do smaku.
Ciasto: Mąkę przesiać z solą,dodać wystudzone stopione masło,żółtka i pół szklanki gorącej wody. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20 min. Rozwałkować i wycinać małe kółka (kieliszkiem lub podstawką do jajka). Napełniać farszem, sklejać i dociskać brzegi widelcem. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok 4 min od czasu gdy wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.01.2013 23:00
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak