Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 łyżek
żółtko jajek 1
grzyby 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 kopiate łyżki
jajko 1
mąka pszenna 1 łyżka
woda 4 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Kroki postępowania

1
przygotować ciasto z jajka wody i 10 łyżek mąki. Ciasto musi być elastyczne. podzielić na mniejsze części. Każdą rozwałkować i wykrawać kółka ( wielkość zależy od tego jakie chcemy duże uszka zrobić). Podawać z czerwonym barszczykiem
Krok 1 - Uszka z grzybami foto
2
Grzyby okroić i podsmażyć na tłuszczu, Następnie zmielić rzez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mąkę, jajko,Dobrze przyprawić pieprzem i solą
Krok 2 - Uszka z grzybami foto
3
Każde kółeczko ciasta napełniać przygotowanym farszem, zlepiając jak pierogi, a następnie skleić ze sobą dwa różki.
Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia uszek
Krok 3 - Uszka z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.02.2013 07:13
lubię
Magda24 31.12.2012 16:34
smaczne uszka, bardzo lubię
Botwinka 31.12.2012 09:03
lubię
miroslawa 31.12.2012 04:11
ładna falbanka
Poison1988 31.12.2012 00:00
Niby nic takiego a je uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak