Uszka wigilijne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

  • olej

  • sól

  • farsz grzybowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty. Przygotowanym farszem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/83483/farsz-na-uszka.html, nadziewamy uszka i zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat