Przepis i sposób przygotowania na: Usta Adama wg. KaterinaJ
Biszkopty przełożyć powidłem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i kolejno ułożyć w rzędach na dnie blachy biszkopty. Masło, cukier, mleko i kakao rozpuścić w rondelku na niewielkim ogniu (gotować ok 5 minut ciągle mieszając). Do wystudzonej masy dodać 1 jajko oraz 5 żółtek, mąkę oraz proszek do pieczenia - dokładnie wymieszać. Za pomocą łyżki wyłożyć ciasto na biszkopty. W międzyczasie piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Piec około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić.
masa:
Mleko zagotować. Żółtka rozetrzeć z cukrami oraz obiema mąkami. Kolejno do masy jajecznej wlać niewielkim strumieniem mleko, energicznie mieszając całą masę. Zagotować. Powstały budyń wystudzić. Masło dokładnie utrzeć dodając po łyżce zimnego budyniu. Masę budyniową wyłożyć na ciasto, kolejno układać na wierzchu owoce. Wstawić do lodówki aby masa stężała.
polewa:
Wszystkie składniki rozpuścić w garnuszku. Gotować przez chwilę, aż polewa zacznie gęstnieć. Pokropić po cieście i wstawić do lodówki aby stężała.