Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ulubione kokosanki Doroty i Michałka

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na ulubione przeze mnie i mojego Syna Michałka - kokosanki:) Kokosanki wychodzą lekkie i bardzo smaczne. Wypróbuj i Ty.

Składniki:

Składniki:

białka jaj 4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 200 gramów

Porada

Kokosanki możesz piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut. Pilnuj, aby się nie przypaliły.

Przepis i sposób przygotowania na: Ulubione kokosanki Doroty i Michałka

Do białek dodaj szczyptę soli. Ubijaj białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier.

Do gotowej piany dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.

Nagrzej piekarnik do 160stopni góra-dół. Na blaszkę przygotuj papier do pieczenia.

Kokosanki nakładaj przy użyciu łyżeczek, łyżki do lodów czy nabieraj rękami porcje kokosowej masy, formuj kuleczki i kładź na blaszkę.

Kokosowe ciasteczka piecz około 25 minut w temperaturze 160 stopni.

Życzę smacznego!
Dorota Drużbińska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak