Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziki nadziewane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 500 g
ser feta 200 g
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udziki nadziewane

Wydrylowane udka z kurczaka to kolejny pomysł na szybki i smaczny obiad. Ja kupuje udka już bez kości, także jeszcze szybkie nadzienie i obiad w 20 minut. Udka, w tym wydaniu są bardzo soczyste i mocne w smaku…

Proponuję podać z ryżem i sałatą lodową polaną musztardowym sosem winegret.

1. Udziki przyprawić przyprawą do kurczaka (opcjonalnie solą i pieprzem). Wymieszać.
2.Ser feta rozgnieść widelcem, dodać poszatkowaną natkę pietruszki oraz oliwę. Wymieszać dokładnie, by składniki się połączyły.
3. Udziki rozłożyć i nakładać nadzienie, rozprowadzając je po całości.
4.Zwijać udka, tak by nadzienie było w środku. Można użyć szpikulców do mięsa, żeby nie rozpadło się nam podczas smażenia.
5.Na głębokiej patelni, na oleju podsmażamy udziki po 3 minuty z każdej strony. Następnie przykrywamy i dusimy pod przykryciem przez 15 minut.

SMACZNEGO!:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.10.2014 00:26
Fajne mięsko :-)
DorotaZ 19.02.2014 20:50
Pyszne danie:)
Lis 19.02.2014 20:10
Pyszne udka:)
mitek111 19.02.2014 19:24
mmm...pyszności
patryska76 19.02.2014 19:03
Smaczne danie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak