Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka ze śliwką
Kroki postępowania
Pod koniec pieczeni odkryć aby mięso ładnie się przypiekło od wierzchu .
udziec z indyka | 700 g |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
musztarda | 2 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1/2 łyżeczki |
ząbek czosnku | 2 szt |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
oregano | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyzeczka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
śliwki suszone | 10-15 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: