Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka ze śliwką

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 700 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
musztarda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
śliwki suszone 10-15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka ze śliwką

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Udziec umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Krok 1 - Udziec z indyka ze śliwką  foto
2
Wykroić kość i rozkroić na płat ,nasolić solą .
Krok 2 - Udziec z indyka ze śliwką  foto
3
Składniki na marynatę wsypać do miseczki i wymieszać .
Krok 3 - Udziec z indyka ze śliwką  foto
4
Włożyć mięso do marynaty na noc . Po wyjęciu układać suszone śliwki na mięsie .
Krok 4 - Udziec z indyka ze śliwką  foto
5
Zwijać ściśle w rulon .
Krok 5 - Udziec z indyka ze śliwką  foto
6
Spinać wykałaczkami aby mięso podczas pieczenia nie rozwijało i nie wypadał farsz.
Krok 6 - Udziec z indyka ze śliwką  foto
7
Przykryć folią aluminiową i piec w 160 stopniach około 50 minut .
Pod koniec pieczeni odkryć aby mięso ładnie się przypiekło od wierzchu .
Krok 7 - Udziec z indyka ze śliwką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.03.2017 09:57
Smakowity indyk;)
Bernadeta1 22.01.2017 17:29
bardzo smaczne mięsko
Edith85 22.01.2017 14:06
Wygląda super
Marta1986 22.01.2017 13:49
pyszne mniam
Wacław 22.01.2017 12:06
dla mnie pycha :-)
dodi 22.01.2017 11:21
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak