Udziec z indyka z paprykami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • tymianek

    2 łyżeczki
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • sok jabłkowy

    100 ml
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udziec z indyka z paprykami foto
Udziec myjemy i wycinamy nożem kość. Do miseczki wlewamy olej, sok i resztę przypraw. Mieszamy i wkładamy do marynaty udziec. Przykrywamy
i zostawiamy na całą noc.
Krok 2 - Udziec z indyka z paprykami foto
Paprykę kroimy na paseczki, gniazda nasienne wyrzucamy. Do żaroodpornego naczynia wkładamy udziec i pokrojoną paprykę. Przykrywamy
Krok 3 - Udziec z indyka z paprykami foto
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 1 godziny. Od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem. Podajemy z ziemniaczkami i surówką . Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 21.10.2014 10:00
bardzo fajny przepis
Ania84 20.10.2014 22:35
Smaczne mięcho!
Konczi 20.10.2014 20:00
Pyszne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat