Udziec z indyka w sosie własnym z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1 sztuka
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1 łyżka
  • olej

    2-3 łyżki
  • marchew

    2 sztuki
  • por (biała część)

    10 cm
  • cebula biała

    2 sztuki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawę do indyka wymieszać z olejem i natrzeć udziec. Pozostawić w takiej marynacie na kilka godzin. Do rondelka włożyć udziec skórą do dołu i dusić pół godziny. Warzywa obrać i pokroić w pióra. Dodać do udźca i dusić jeszcze około godziny. Doprawić do smaku solą ziołową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 30.04.2016 23:05
Bardzo smaczny
IKrakowianka 30.04.2016 22:49
idealne mięsko
agnieszka214 30.04.2016 21:44
Tak pyszny obiad moge zjesc
Wafelek2601 30.04.2016 21:42
Bardzo dobry
Urszula Świeca 30.04.2016 20:56
Fajny obiadek.))
Motorek 30.04.2016 20:50
bardzo dobry obiadek
Renata9 30.04.2016 20:41
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat