Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka pieczony

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 lyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka pieczony

Kroki postępowania

1

Udziec z indyka umyć, osuszyć, wykroić kość i posolić mięso.

Krok 1 - Udziec z indyka pieczony foto
2

Z musztardy, miodu i ziół zrobić marynatę, dokładnie wymieszać.

Krok 2 - Udziec z indyka pieczony foto
3

Wysmarować mięso marynatą z obu stron.

Krok 3 - Udziec z indyka pieczony foto
4

Włożyć do lodówki na 5-6 godzin, aby mięso przeszło marynatą.

Krok 4 - Udziec z indyka pieczony foto
5

Mięso w naczyniu żaroodpornym, przykryte folią aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około godziny. Na 10-15 minut przed wyjęciem odkryć folię. Podawać do drugiego dania na ciepło lub na zimno do kanapki.

Krok 5 - Udziec z indyka pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.11.2016 19:41
pyszne mięsko :-)
Janina 16.11.2016 15:54
Smaczne mięsko;))
dodi 16.11.2016 13:14
mniam, mniam
w mojej kuchni 16.11.2016 11:56
lubię do pieczywa
gosia56 16.11.2016 09:44
na pewno pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak