Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka na ostro

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka
przecier paprykowy ekologiczny 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
woda 2 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka na ostro

Udziec z indyka dokładnie myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wodę, oliwę, przecier paprykowy ekologiczny, sól, pieprz czarny mielony, roztarty czosnek, bazylię i oregano. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2- 3 godziny. Następnie mięso przekładamy do formy lub naczynia żaroodpornego i pieczemy około 90 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.04.2014 15:54
aż ślinka cieknie
Kuchareczka2 25.07.2013 21:38
uwielbiam indyka a w takiej marynacie musi być naprawdę smaczny
IKrakowianka 23.05.2013 19:22
rewelacyjne
Iwusia 13.05.2013 23:16
mięsko, że palce lizać
David 02.04.2013 12:20
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak