Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udo indyka z piekarnika

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
olej 4 łyżki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Udo indyka z piekarnika

Olej, czosnek, pieprz, musztardę, sól dokładnie wymieszać.
Natrzeć umyte, osuszone mięso marynatą, obłożyć pokrojoną cebulą.
Zawinąć w folię, odstawić do lodówki na całą noc.
Wysmarować naczynie żaroodporne, przełożyć do niego mięso razem z marynatą, piec w temperaturze 180 stopni, około 90 minut pod przykryciem.
Podlewać co jakiś czas powstającym sosem z pieczenia mięsa.
Ostatnie 20- 30 minut zdjąć przykrycie żeby skórka mogła się zrumienić.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JĘDKER 12.01.2023 19:44
WYGLĄDA PYSZNIE BEDE JUTRO ROBIŁ
Pietruszka 22.07.2014 09:18
uwielbiam takie mięsko
kate.500 20.07.2014 15:41
smaczne mięsko
ada.la 19.07.2014 22:57
fajny obiadek
w mojej kuchni 19.07.2014 22:37
moje smaki w tej potrawie są...
Lidzia 19.07.2014 21:44
Mniamuśne.
mysza75 19.07.2014 20:37
jakie soczyste udo mniam
misia53 19.07.2014 19:48
pysznie wygląda takie mięsko
Marta1986 19.07.2014 19:45
bardzo smaczne
bhb8 19.07.2014 18:46
dobre do obiadu :)
Anna169Hosz 19.07.2014 18:41
Palce lizać!
halina17 19.07.2014 18:10
Dobre mięso.
Kejti 19.07.2014 17:52
Super mięsko :-)
Ania84 19.07.2014 15:54
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak