Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udo indycze w keczupie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 2 szt,
keczup 1/2 szklanki,
olej rzepakowy 4 -5 łyżek,
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka,
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka,
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Udo indycze w keczupie

Uda oczyścić , umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem. Włożyć do wiekszego naczynia. Olej wymieszać z przyprawami natrzeć uda i zostawić na 30 minut w chłodnym miejscu.
Następnie posmarować keczupem, przykryć ścierką odstawić na kilka godzin do lodówki. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, piec ok. 1,5 godziny w temp. 190 - 200 stopni.
Mięso podczas pieczenia podlewać wytworzonym sosem.
Gotowe mięso podawać do drugiego dania.
Polecam na świąteczny stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.04.2017 22:57
Miło mi dziekuje.;)
gusia1000 07.04.2017 21:00
Smaczne mięso.
w mojej kuchni 07.04.2017 18:23
pyszne jedzonko podano
Bernadeta1 07.04.2017 18:08
smaczne mięsko
Bożena Matuszczyk 06.04.2017 23:20
Dziękuję serdecznie;)
norweska20 06.04.2017 22:49
Smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak