Udko pieczone ze swojskiej kury

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • UDKO Z KURY

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 do smaku
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie przyprawy wymieszac z łyżką oliwy i natrzeć nią udko. Piec w ok. 150 stopniach przez 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 01.05.2015 12:09
bardzo apetycznie się prezentuje;)
Ada-Gaba 28.02.2014 13:31
smaczne i rumiane
Dorian 05.02.2014 08:16
pysznie wyglada
Pani Domu 11.01.2014 12:04
od swojskiej kurki najlepsze
cooleczka 06.12.2013 10:25
taka swojska kura jest najlepsza
Margo1 29.11.2013 15:08
ja też takie lubię
IwonaDD 08.11.2013 12:39
ładnie się zarumieniło :)
dorotka0000025 24.07.2013 12:39
apetycznie wyglada
Katarzyna59 22.06.2013 20:46
bardzo apetyczne
jozefinach 20.06.2013 10:36
Udko ze swojskiej kury zjadłabym z wielką ochotą, niestety nie mam dostępu do mięsa dobrej jakości:(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat