Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko nadziane kaszą ,pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
kasza jaglana 1/2 szkl
pieczarki 4 szt
cebula biała 1 szt
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cuury indyjskie 1 szczypta
majeranek 1/2 łyżeczki
margaryna 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 2 gałazki

Przepis i sposób przygotowania na: Udko nadziane kaszą ,pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy łyzkę oliwy i wrzucamy kaszę , prażymy cały czas mieszając .
Cebulę obieramy i scieramy na dużych oczkach tarki .
Pieczarki myjemy osuszamy i również ścieramy .
Krok 1 - Udko nadziane kaszą ,pieczarkami foto
2
Wrzucamy pieczarki i cebulę do kaszy ,następnie przyprawy i nadal mieszamy .Kasza ma być nie całkiem ugotowana , bo mieso bedzie duszone jeszcze.
Krok 2 - Udko nadziane kaszą ,pieczarkami foto
3
Udka luzujemy z kości i nadziewamy farszem , nie za dużo bo to jeszcze spęcznieje .Dodatkowo dałam gałązkę natki .Spinamy wykałaczką .
Krok 3 - Udko nadziane kaszą ,pieczarkami foto
4
Do garnka żeliwnego dałam margarynę ,roztopiłam i włożyłam mięso ,opiekłam z każdej str i zamkłam szczelnie ,wytworzy się sok i ma sie to dusić w sosie własnym ,aż do odparowania soków na wolnym ogniu ok 45 min.
Krok 4 - Udko nadziane kaszą ,pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.12.2013 17:22
ostatnio często robię faszerowane udka ,ale luzowanie z kości doprowadza mnie do szału :D
probofka 30.12.2013 16:55
palce lizać
cukiereczek 30.12.2013 16:53
idealne na niedzielny obiad
halina17 30.12.2013 16:51
Smaczne udko.
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 16:45
Pięknie wygląda.
IZABELA29 30.12.2013 16:41
pyszne danie
Anna133 30.12.2013 16:22
smaczne idealne na sylwestra ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak