Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka ok 1 kg
papryka mielona 2 łyżeczki
czosnek 2-3 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat ziołowa
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z piekarnika

Mięso myjemy i osuszamy. Oprószamy dość mocno solą morską ziołową i pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Oprószamy też papryką.
Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i obsypujemy przyprawą albo majerankiem. Skrapiamy olejem i odstawiamy na ok 60 min.
Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości ok 50 - 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:43
Olu proste i samo się robi:))
katarzynka455 20.08.2017 13:42
dziękuję:)
Ola1984 22.07.2017 11:06
Jedno z lepszych i prostych dań ;)
w mojej kuchni 21.07.2017 21:08
Oyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak