Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w marynacie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
pieprz młotkowany z kolendrą 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w marynacie

Kroki postępowania

1
Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.
Krok 1 - Udka z kurczaka w marynacie foto
2
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką, obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin.
Krok 2 - Udka z kurczaka w marynacie foto
3
Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia, przebić w kilku miejscach, ułożyć w brytfannie, i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso. ( powstanie ładna chrupiąca skórka.)
Krok 3 - Udka z kurczaka w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

02.02.2014 12:21
bardzo dobre
perelka780 30.06.2013 10:29
no to juz wiem co dzis bede robic:-) pychotka
rosik93 21.11.2012 19:59
super
EWI 21.11.2012 09:03
mniam
zolzica 20.11.2012 23:42
podoba mi sie ten "pieprz młotkowany z kolendrą" :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak