Udka z kurczaka w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieprz młotkowany z kolendrą

    1 łyżeczka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka z kurczaka w marynacie foto
Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.
Krok 2 - Udka z kurczaka w marynacie foto
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką, obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin.
Krok 3 - Udka z kurczaka w marynacie foto
Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia, przebić w kilku miejscach, ułożyć w brytfannie, i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso. ( powstanie ładna chrupiąca skórka.)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 02.02.2014 12:21
bardzo dobre
perelka780 30.06.2013 10:29
no to juz wiem co dzis bede robic:-) pychotka
rosik93 21.11.2012 19:59
super
EWI 21.11.2012 09:03
mniam
zolzica 20.11.2012 23:42
podoba mi sie ten "pieprz młotkowany z kolendrą" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat