Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w czosnkowej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Porada

Podawać z pieczywem lub surówką i ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w czosnkowej marynacie

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Udka z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przyprawą do kurczaka, przyprawą uniwersalną, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem, włożyć do naczynia, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Następnie oprószyć papryką, skropić olejem i przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa. Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak