Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka pikantne

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
ketchup pikantny 3 łyżki
sól
tłuszcz do smażenia
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka pikantne

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy, obkładamy plasterkami czosnku, oprószamy przyprawą do drobiu i smażymy na tłuszczu.
Krok 1 - Udka z kurczaka pikantne foto
2
Następnie mięso polewamy ketchupem i smażymy dalej, od czasu do czasu polewamy powstającym sosem.
Krok 2 - Udka z kurczaka pikantne foto
3
Pod koniec smażenia dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy kilka minut.
Krok 3 - Udka z kurczaka pikantne foto
4
Podajemy. Smacznego!
Krok 4 - Udka z kurczaka pikantne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.08.2013 22:50
świetny kurczaczek
Marta11 16.08.2013 15:16
pyszne udka'

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak