Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka nadziewane papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
papryka 1 szt
górki kiszone 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka nadziewane papryką

Kroki postępowania

1
Udka umyć, osuszyć, usunąć kości, zbić przez folię tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa ułożyć po kilka słupków papryki, ogórka kiszonego i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 1 - Udka z kurczaka nadziewane papryką foto
2
Mięso zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i odrobiną wody, przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50-55 minut w temp 180-190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Krok 2 - Udka z kurczaka nadziewane papryką foto
3
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Udka z kurczaka nadziewane papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 29.10.2013 12:11
super udka
Motorek 24.01.2013 09:43
niby udka a takie całkiem inne, super
romanrafal
romanrafal 21.10.2012 09:57
świetne,rewelacja,super jestem zachwycony
caralajna 20.10.2012 00:18
wygląda wspaniale
rjustysia 02.10.2012 10:03
Bardzo lubię inne wykorzystanie udek niż tylko pieczone czy grillowane. Super!
olkaaa 22.09.2012 17:43
jeszcze takich nie robiłam
iziona 22.09.2012 09:20
Też często kombinuję z mięsem kurczaka, Twoje wyszło widać, że pysznie.
Magda60 22.09.2012 00:06
super nadziewane wyszly Ci
foczka-ks 21.09.2012 23:02
pracowite , ale smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak