Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
pieczarki 15 dag
cebula 1/2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
przyprawa uniwersalna
sól
oliwa
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oliwy podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami foto
2
Mięso myję i osuszam. Dokładnie oczyszczam skórę oraz usuwam tłuszcz. Udka nacinam, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu.
Krok 2 - Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami foto
3
Mięso oprószam papryką, przyprawą uniwersalną, majerankiem oraz solą i pieprzem. W lukę po usuniętych kościach wkładam farsz pieczarkowy. Skórę dokładnie spinam wykałaczkami.
Krok 3 - Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami foto
4
Udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam odrobiną oleju, przykrywam. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 08.05.2014 18:02
bardzo lubię faszerowane udka
Agata3 06.05.2014 20:54
mniam, bardzo lubię :)
pajbek 06.05.2014 20:44
Takie mięsko lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak