Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka faszerowane papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
papryka czerwona 1/2 strąka
papryka żółta 1/2 strąka
papryka zielona 1/2 strąka
cebula 1/2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
majeranek 2 łyżeczki
sól
pieprz
olej 4 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka faszerowane papryką

Kroki postępowania

1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kosteczkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Krok 1 - Udka z kurczaka faszerowane papryką foto
2
Paprykę z cebulą podsmaż 5 minut na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Udka z kurczaka faszerowane papryką foto
3
Udka umyj. Ostrym nożem wytnij kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu.
Krok 3 - Udka z kurczaka faszerowane papryką foto
4
W lukę po usuniętych kościach włóż porcję farszu paprykowego. Mięso zwiń i zepnij wykałaczkami
Krok 4 - Udka z kurczaka faszerowane papryką foto
5
Olej wymieszaj z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną, majerankiem, solą oraz pieprzem. Marynatą natrzyj mięso. Udka ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj i piecz godzinę w temperaturze 190 stopni.
Krok 5 - Udka z kurczaka faszerowane papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.12.2014 22:56
lubię kurczaka w takiej wersji
Adamorek 07.12.2014 16:11
nieźle się zapowiada
IwonaDD 07.12.2014 15:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak