Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z ketchupem i miodem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
miód 2 łyżki
ketchup 4-5 łyżek
czosnek 3 ząbki
czubryca do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z ketchupem i miodem

Kroki postępowania

1
Udka myjemy, osuszamy.

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy miód, ketchup i przyprawy – mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy udka.
Krok 1 - Udka z ketchupem i miodem foto
2
Wkładamy do “rękawa foliowego” i zamykamy.
Krok 2 - Udka z ketchupem i miodem foto
3
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy i delikatnie rozcinamy worek ( uważamy, żeby się nie poparzyć).
Krok 3 - Udka z ketchupem i miodem foto
4
Ponownie wkładamy do piekarnika na ok . 20 minut, żeby nam się skórka zapiekła.

Smacznego!!!
Krok 4 - Udka z ketchupem i miodem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.02.2014 15:16
udka do obiadu mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak