udka w zderzeniu z papryką i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z ud z kurczaka bez skór

    125 g
  • cebula

  • oliwa

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz

  • zioła prowansalskie

  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso myję, suszę i kroję na kawałki. Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Mięso duszę w sosie z dodatkiem oliwy, a po kwadransie dodaję warzywa. Duszę do miękkości i doprawiam do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 21.01.2013 12:10
Sznycel, a gdzie wymówiłam bo nie widzę ?
Henryka2 18.01.2013 19:20
andżelika, taaa ziemniaczki do 125 g surowego mięsa (ok.60 gram po uduszeniu} i do syta! Chyba wróbelek tym się naje, no chyba,że do tej "góry mięsa" z kilogram ziemniaczków! Ale się uśmiałam z tego wykwintnego i sytego obiadku! 9ok.60g po u
parysek10 04.08.2012 21:20
nietypowa i zachęcająca nazwa :)
sznycel 04.08.2012 12:11
nie wymawiaj słowa Bożego nadaremno !
SmacznaPyza 03.08.2012 21:03
udka w zderzeniu.... jesssssuuuuu.....
andżelika1 03.08.2012 19:03
ziemniaczki i do syta !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat