Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w zderzeniu z papryką i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z ud z kurczaka bez skór 125 g
cebula
oliwa 1 łyżeczka
czarny pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: udka w zderzeniu z papryką i cebulą

mięso myję, suszę i kroję na kawałki. Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Mięso duszę w sosie z dodatkiem oliwy, a po kwadransie dodaję warzywa. Duszę do miękkości i doprawiam do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.01.2013 12:10
Sznycel, a gdzie wymówiłam bo nie widzę ?
Henryka2 18.01.2013 19:20
andżelika, taaa ziemniaczki do 125 g surowego mięsa (ok.60 gram po uduszeniu} i do syta! Chyba wróbelek tym się naje, no chyba,że do tej "góry mięsa" z kilogram ziemniaczków! Ale się uśmiałam z tego wykwintnego i sytego obiadku! 9ok.60g po u
parysek10 04.08.2012 21:20
nietypowa i zachęcająca nazwa :)
sznycel 04.08.2012 12:11
nie wymawiaj słowa Bożego nadaremno !
SmacznaPyza 03.08.2012 21:03
udka w zderzeniu.... jesssssuuuuu.....
andżelika1 03.08.2012 19:03
ziemniaczki i do syta !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak