Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie chińskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
olej do smażenia
sos sojowy 8 łyżek
woda 10 łyżek
ząbek czosnku 4
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup łagodny 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pieczarki 6 szt
miód płynny 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Porada

Podajemy z ryżem i z surówką z pekinki.zamiast pieczarek możemy dodać grzybki mun lub shitake.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie chińskim

Kroki postępowania

1
Myjemy udka , osuszamy .Rozgrzewamy olej w dużym garnku .Wkładamy udka i smażymy do zrumienienia Ja usunęłam z nich skórę.
Krok 1 - Udka w sosie chińskim foto
2
W miseczce mieszamy sos sojowy z wodą.
Krok 2 - Udka w sosie chińskim foto
3
dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Udka w sosie chińskim foto
4
Dodajemy ketchup oraz drobno posiekany czosnek.Mieszamy .Dodajemy 2 łyżki miodu i 2 łyżki cukru.
Krok 4 - Udka w sosie chińskim foto
5
Tak przygotowanym sosem , zalewamy udka , przykrywamy i dusimy 10 minut.
Krok 5 - Udka w sosie chińskim foto
6
pieczarki myjemy , kroimy w cienkie paseczki , wrzucamy do garnka i gotujemy bez przykrycia , aż udka będą miękkie.
Krok 6 - Udka w sosie chińskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.05.2015 20:12
Dobre danie.
Bernadeta1 15.05.2015 19:50
smacznie przyrządzone mięsko
mirosława4 15.05.2015 18:53
smaczne danie
wirtualnykucharz 15.05.2015 18:50
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak