Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat ok2 łyżki
przyprawa kuchenna
sól
pieprz
olej
pieczarki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie

Pieczarki popłukać, pokroić i osączyć. Marchew opłukać, pokroić na talarki. Udka opłukać, przekroić na połowy, osuszyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę, przygotowane pieczarki i marchew. Razem przesmażyć. Podlać wodą oprószyć przyprawą kuchenną i dusić do miękkości. Na koniec dodać bułkę tartą, uzupełnić potrzebną ilością wody i gotować aż się bułka rozgotuje. Dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 21.02.2013 07:42
dobry sosik do udek :)
msmors 21.02.2013 07:33
dobry przepis
Krakowianka 21.02.2013 07:04
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak