Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w panierce z suchych bułek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 sztuk
bułki suche 4 sztuki
mąka 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 1 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: udka w panierce z suchych bułek

Bułki ścieram na tarce. Udka bez skóry, lekko osolone, panieruję kolejno w mące, jajku i bułce ( startej na tarce). Smażę je w głębokim tłuszczu około kwadransa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:38
pycha
sznycel 08.08.2012 18:36
suche bułki nie muszą się zmarnować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak