Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w miodzie i pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
pomarańcza 2 szt
miód 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
rozmaryn gałązka
sól 1,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w miodzie i pomarańczach

Sok z pomarańczy dokładnie wyciskamy, dodajemy miód, sól, ostrą paprykę, pieprz. Dokładnie mieszamy i do tej zalewy wkładamy oczyszczone udka z kurczaka. Dodajemy dwa ząbki czosnku i gałązkę rozmarynu.

Marynujemy przynajmniej dwie, trzy godziny i zapiekamy w piekarniku ok 50 minut w 180 stopniach, w zależności, jak mocno przypieczone lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak