Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w koniaku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
koniak 100 ml
rosół drobiowy 400 ml
szalotka 2 szt
pieczarki 12 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w koniaku

Kroki postępowania

1
Udka oprószyć mąką i obsmażyć na oleju. Zalać koniakiem i rosołem. Dodać sól i pieprz.
Krok 1 - Udka w koniaku foto
2
Szalotki przekroić wzdłuż i przesmażyć na oleju. Dołożyć do udek. Gotować pod przykryciem 15 minut.
Krok 2 - Udka w koniaku foto
3
W tym czasie obrać pieczarki i podsmażyć na maśle,
Krok 3 - Udka w koniaku foto
4
dodać do udek i dusić jeszcze 15 minut.
Krok 4 - Udka w koniaku foto
5
Uduszone udka ułożyć na półmisku razem z szalotkami i pieczarkami, a sos podać osobno. Jeżeli sos jest za rzadki ,zaciągnąć mąką.
Krok 5 - Udka w koniaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 31.10.2014 10:18
Wspaniałe i bardzo aromatyczne połączenie :)
Beata999 30.10.2014 23:01
Oj ,upojny...
stef 30.10.2014 17:50
Trudno nie polubić takiego składu.
Gabi44 30.10.2014 17:10
Apetyczne danie.
2milutka 30.10.2014 16:50
wykwintne danie
Zdzisław 30.10.2014 15:26
dla mnie to jest smaczne danie
Agnieszka-87-25 30.10.2014 15:01
apetyczne sa
wyattearp 30.10.2014 14:37
apetycznie wyglądają
IwonaDD 30.10.2014 13:50
pyszności!!!!!
erym 30.10.2014 13:38
strasznie apetyczne, chce sprobowac!
ice cubes 30.10.2014 12:51
Mmmm z chęcią by się zjadło :)
Rysia 30.10.2014 11:49
Mam apetyt na takie udka.
gosia561 30.10.2014 11:35
niezwykle apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak