Udka pomidorowo- czosnkowe z nutą koperku :)

Udka pomidorowo- czosnkowe z nutą koperku :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • olej rzepakowy

    60 ml
  • przecier pomidorowy

    0,5 szklanki
  • czosnek ząbki

    4 sztuki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    0,5 łyzeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1\4 łyżeczki

dodatki

  • koperek

    1 łyzka
  • pomidorki koktajlowe

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujmey marynate łącząc :olej,przecier ,czosnek, kucharek. Marynate nakładamy na udka i odstawiamy w zimne miejsce . Udka przekładamy do naczynia do zapiekania i wstawiamy do piekarnika i pieczmy około godziny w 180 stopniach. 15 minut przed końcem pieczenia obok udek układamy pomidorki i raczem pieczemy. Po upieczeniu obsypujmey suszonym koperkiem . Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat