Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w foli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5
torebka do pieczenia
ziarenka smaku 2 łyżeczki
olej 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat pół łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w foli

Udka dokładnie myjemy i wkładamy do miski, na talerz głęboki dajemy wszystkie przyprawy.Obtaczamy udka , które wcześniej polałam olejem , można nasmarować i zostawiamy na całą noc w lodówce , następnie wszystko z ta marynatą wkładamy do foliowej torebki , zamykamy klipsem, w torebce robimy małe dziurki i pieczemy do 50 minut , 15 minut przed końcem pieczemy robimy nacięcia długości 10 cm przy klipsie. Wyciągamy wszystko razem na miseczkę i przekładamy wszystko na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.09.2013 08:24
ulubione mięsko mojego męża
Róża1 20.08.2013 22:39
fajny pomysł:-)
Margo1 15.07.2013 15:12
polecam koniecznie je zróbcie :)
Katarzyna/kate1980 13.07.2013 22:14
zapowiada się fajny przepis
Zdzisław 11.07.2013 15:35
przepyszne mięso na obiad
David 11.07.2013 12:16
wyśmienite
marcia7 11.07.2013 12:02
smakowicie złociste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak