Udka pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka opłukać, osączyć, natrzeć dobrze przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę.
Po tym czasie obsmażyć na rumiano na patelni, przełożyć udka na brytfannę, skropić olejem i wstawić do nagrzanego w 180 stop. piekarnika.
Piec do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 13.04.2011 11:32
smaczne
Tetiana 25.12.2010 13:06
fajne, ja jeszcze co jakiś czas w czasie pieczenia podlewam udka rosołem, żeby były soczyste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat