Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 4 szt.
majeranek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udka pieczone

Udka dokładnie myjemy,nacieramy olejem .Następnie sporządzamy mieszankę z przypraw wymienionych na górze(wedle uznania)i posypujemy nią mięso.Przyprawione udka wkładamy do rękawa do pieczenia.Nastepnie wkładamy na blachę i zalewamy wodą, mniej więcej 1/3 wysokości blachy.Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż mięsko zrobi się miękkie i chrupiące(około godz.),można podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.04.2013 14:08
Lubię takie udka :)
Pietruszka 17.11.2012 13:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak