Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
mąka łyżka
jajko szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej
rosół

Przepis i sposób przygotowania na: Udka panierowane

Udka płuczemy w wodzie,gotujemy w rosole około godziny do półtora. Wyjmujemy z rosołu nacieramy przyprawą do potraw i przyprawą do kurczaka. Udko obtaczamy w mące, później w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej,z następnym robimy to samo. Smażymy na patelni lub w piekarniku polewając udka odrobiną oleju. Podajemy z ziemniakami i dowolną sałatką lub kapustką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.05.2013 21:50
czasami robię w bułce i jajku smaczne
kala9287 20.01.2013 17:59
super
EmciaPichci 13.01.2013 20:42
fajny przepis!
ALAGOR 19.11.2012 12:53
obiadowo ;)
kasiaw 21.09.2012 20:59
bardzo smaczne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak